Ameliyattan 1 yıl sonra öldü; ‘Sahte mide balonu’ iddiasıyla dava açıldı

“`html

Avcılar’da Mide Balonu Ameliyatı Sonrası Yaşanan Trajik Olay

14 Aralık 2023 tarihinde Avcılar’daki özel bir sağlık kuruluşunda mide balonu işlemi gerçekleştiren Sabiha Eldenüstün, ameliyat sonrası çeşitli sağlık sorunları yaşamaya başladı. Zamanla, midesinin delindiğini öğrenen Eldenüstün, bu durumun ardından daha birçok ameliyat geçirmek zorunda kaldı.

Eldenüstün, 78 kiloyken zayıflamak için mide balonu taktırmıştı. İlk ameliyatından yalnızca bir yıl sonra, 27 Aralık 2024’te hayatını kaybetti. Sabiha Hanım, özel hastane ve doktoru hakkında şikayette bulunmuş ve açtığı davada meydana gelen sağlık sorunlarının, kullanıldığı belirtilen materyalin sahte olmasına dayandığını iddia etmişti; bu durum “Kasten öldürmeye teşebbüs” suçlamasıyla yargıya taşındı.

Ailenin avukatı Levent Öcal, “Müvekkilimizin ilk operasyonuna ait tıbbi kayıtların temin edilmesini talep ettik. Bu kayıtlar geldikten sonra, kullanılan malzemenin sahte olup olmadığı anlaşılacak. Eğer bu durum ispatlanırsa hekimler açısından ‘Kasten öldürme’ suçu gündeme gelebilir.” ifadesini kullandı.

‘KİLOLARIMDAN KURULMAK İÇİN MİDE BALONU TAKTIRDIM’

Eldenüstün, kilo verme takıntısı nedeniyle mide balonu taktırdığını belirtmiş ve bu süreçte yaşadığı sağlık sorunlarına dikkat çekmişti. 19 Nisan 2024’te Demirören Haber Ajansı’na verdiği röportajda, “Ameliyat olmayı istemediğim için mide balonunu tercih ettim, ancak sonrasında kesinlikle gerekli kontrollerin yapılmadığını anladım. Herhangi bir tahlil veya serum bağlanmadı, sürekli sancılarım oldu.” demişti.

‘SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE TABURCU ETTİK’

Sabiha Eldenüstün’ü ameliyat eden doktor, olayla ilgili yaptığı açıklamada hastanın aşırı sigara kullandığını ve bu yüzden mide delinmesi yaşandığını öne sürdü. “Hastaneden sağlıklı bir şekilde taburcu ettik, midesi bir ay sonrası delindi.” diye belirtti.

‘KAYINVALİDEMİZİ KURTARAMADIK’

Sabiha Eldenüstün’ün gelini Nilüfer Gümüşgöz, kayınvalidesinin mide balonu ameliyatından sonra rapidly deteriorated health processine tanıklık ettiklerini belirtti. “Ameliyattan sonra durumu kötüleşti, 27 gün hastanede yattı. Yapılan müdahaleler yetersiz kaldı. Sonrasında başka bir hastaneye yetiştirildi, ama işler çok geç oldu.” dedi.

‘HEKİMLERİN SORUMLULUĞU VAR’

Ailenin avukatı Levent Öcal, Eldenüstün’ün maruz kaldığı tedavi sürecinin eksik ve hatalı olduğunu dile getirdi. Öcal, “Bu süreçte gerekli tetkiklerin yapılmaması sonucu, sağlıklı olan bir bireyin ciddi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kaldığını belirtmek istiyorum.” şeklinde konuştu.

‘TIBBİ KAYITLARIN İNCELENMESİ GEREKİYOR’

Öcal, tıbbi kayıtların incelenmesi ve eksik kıymetlerin tespit edilmesi gerektiğinin altını çizdi. “Hekimlerin kurum içindeki sorumlulukları ile müvekkilin tedavi sürecinin başlangıcındaki hataları önemli bir delil oluşturabilir.” ifadelerini kullandı.

Sabiha Eldenüstün’ün arkadaşı Özge Erden, hastaneye bulundukları süreçte yaşanan ihmalleri vurgulayarak, “Önceki hastanedeki ilgisizlikler yüzünden başka bir hastaneye gitmek zorunda kaldık,” dedi.

“`

Related Posts

Milimetrik boyuttaki tümörler artık net şekilde görülecek

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde onkolojik, nörolojik ve kardiyolojik alanlarda tanı ve evreleme süreçlerini daha güvenilir hale getirecek “PET/BT” cihazı hizmete alındı.

Aile Hekimleri Kesintileri Son Bulmalı

Aile Hekimlerinin Gelirinden Yapılan Kesintilere Son Verilmelidir! Hekim Birliği Sendikası x sayfasından yaptığı açıklamada aile hekimlerinin taleplerini açıkladı. 

Uyku pozisyonu duruş bozukluğu yaratıyor! Nasıl yatarsanız öyle kalkarsınız

Gece uyurken aldığınız pozisyon bütün duruşunuzu etkiler. Eğer çökmeye veya kamburlaşmaya meyilliyseniz basit değişiklikler daha iyi hizalanmayı destekleyebilir ve zamanla biriken gerginliği hafifletmeye yardımcı olabilir. Peki yanlış alınan yatış pozisyonları ve gün içinde yapılan duruş bozuklukları nelerdir?

Çocuklarda yazın sık görülen tehdit: Gastroenterit

Kahramanmaraş’ta görev yapan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Rıza Namlı, yaz aylarında çocuklarda sıkça rastlanan gastroenterit vakalarına karşı aileleri uyardı. Özellikle bebekler ve bağışıklık sistemi zayıf çocuklar için tehlikeli olabilen bu hastalık, ciddi sıvı kaybına neden olabiliyor.

Koruyucu adımlar ve yeni umutlar

Her demans geri döndürülemez değildir. B12 eksikliği, tiroit hastalıkları, depresyon… Bazı nedenler düzeltildiğinde zihin yeniden açılabilir. Zona aşısı yaptıranlarda demans riski % 20’ye kadar azalıyor. En iyi koruma mı? Egzersiz, sosyallik, kitap, sebze, denge.

Uzman uyardı: ‘Merdiven altı’ zayıflama iğneleri tehlike saçıyor

Diyabetle mücadele ve diyete dirençli obezite tedavisinde kullanılmak üzere reçete edilmesi gereken ve halk arasında zayıflama iğnesi olarak bilinen diyabet iğnelerinin kontrolsüz kullanımı tehlike saçıyor. İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sait Gönen, soğuk zincirde muhafaza gerektiren bu iğnelerin merdiven altı satışının ABD’de yüzde 60’lara ulaştığını, ülkemizde de kontrolsüz bir şekilde kullanımının son dönemde büyük oranda arttığını kaydetti.