Bahçeli’nin listesinde yer alan Ümit Özdağ: Birinin başına bir şey gelse MHP sıkıntıya girmez; Sinan Ateş davasında da girmedi!

T24 Haber Merkezi

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, KRT TV’de gazetecilerin sorularını cevapladı. MHP lideri Devlet Bahçeli‘nin basın toplantısında “Hesaplaşacağız” diyerek açıkladığı 154 kişilik listesinde yer alan Özdağ, “MHP bir liste hazırlamış. Yarın bu listeden birisinin başına Allah korusun bir şey gelirse bu MHP’yi sıkıntıda bırakır mı? Hayır, bırakmaz. Sinan Ateş davası bırakıyor mu sıkıntıda?” diye sordu. Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş suikastının göz göre göre geldiğini söyleyen Özdağ, “Halk bu davanın gidişatından dolayı AK Parti’yi de sorumlu tutarak çok ciddi tepki gösteriyor. Bu, yüzde yüz oya dönüşecek, iktidar oy kaybedecek” diye konuştu.

Son günlerde vefat etmiş MİT mensuplarının adını paylaştığı için ‘isimleri ifşa’ iddiası ile dava açılmasıyla gündeme gelen ve iktidar kanadına yakınlığıyla bilinen basın tarafından sık sık hedef haline gelen Özdağ, KRT TV’de gazeteciler Zeynep Gürcanlı, Yıldız Yazıcıoğlu ve Elif Doğan Şentürk’ün sorularını yanıtladı.

TIKLAYIN – Ümit Özdağ hakkında dava açıldı: 7 yıla kadar hapsi isteniyor!

TIKLAYIN – Ümit Özdağ – Yeni Şafak kavgasına Külliye de dahil oldu: ‘Kürdistan’ı destekleyen etki ajanı bu adam, milli güvenlik sorunudur

Sinan Ateş davası

Özdağ’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

“Ben listeye hiç önem vermiyorum, üzerinde de durmadım. (Sinan Ateş davasının) adaletle sonuçlanmayacağını düşünüyorum. Kamuoyu vicdanını tatmin etmeden sonuçlanacağı açık. MHP bir liste hazırlamış. Yarın bu listeden birisinin başına Allah korusun bir şey gelirse bu MHP’yi sıkıntıda bırakır mı? Hayır, bırakmaz. Sinan Ateş davası bırakıyor mu sıkıntıda? Adaletin olmadığı ülkede bırakmaz. Bir gün adalet tesis edilir, yargı bağımsız olursa o zaman tüm bu dava süreci yeniden başlayacak ve kimin suçlu kimin suçsuz olduğu o zaman ortaya çıkacak.

“Bu cinayet göz göre göre geldi”

Devlet unutmuyor, devlet kaydediyor. 22 sene sonra Hablemitoğlu davasında ortaya bir belge çıktı. Bu belge yeni bulunmadı, mümkün değil. Bu görülen davada da ortaya çok fazla belge çıkacağından eminim. Bilmiyorum, bilsem açıklarım ama siz de tahmin ediyorsunuz. Bu cinayet göz göre göre geldi. Sinan Ateş öldürüleceğini biliyordu, eşine söyledi. Eşi kamuoyu ve mahkemeyle paylaştı. Tüm bunlardan sonra MHP ister 154 ister 254 kişilik liste yayınlasın.

“İktidar oy kaybedecek”

Halk bu davanın gidişatından dolayı AK Parti’yi de sorumlu tutarak çok ciddi tepki gösteriyor. Bu, yüzde yüz oya dönüşecek, iktidar oy kaybedecek. Bu, cinayetten sonra olmadı. Mahkeme süreci başladıktan sonra çok net görülmeye başlandı. Bu yargılama nasıl biter söyleyemem ama kamuoyunu ve aileyi tatmin etmeyeceği çok açık. Nasıl biterse bitsin bu burada bitmez.

“Anayasa çiğneniyorsa korumak için kurşuna doğru yürümeyi göze alacaksınız”

AKP iktidarını çok rahatsız ettik. Bunun farkındayız. Kirli referandum gecesinde YSK önünde bir tek ben vardım ve YSK başkanının odasına girip ‘Anayasa’yı çiğniyorsunuz, bu suçtur, bunun için yargılanacaksınız’ diyen benim. Yargılanacaklar. Bugün varolan seçim kirli bir referandumla kuruldu. Ben o gün CHP’nin gelmesini bekledim ama kimse gelmedi. Eğer CHP milletvekilleri kalkıp gelseydi bu referandum geçmezdi. Yollarda silahlı kişiler varmış… Anayasa çiğneniyorsa korumak için kurşuna doğru yürümeyi göze alacaksınız. Türk halkının vekili olacaksınız, çiğnendiğini bileceksiniz, yolda provokatör var diye gitmeyeceksiniz… O zaman Anayasa’yı çiğnerler ve çiğnediler. 

Nazif Okumuş birkaç gün önce dedi ki; Süleyman Soylu her yerde AKP iktidarına kırgınlığından dolayı ‘Ben 2 buçuk-3 milyon Suriyeliye vatandaşlık vererek Erdoğan’ın seçilmesini sağladım’ diyor dedi. Buna ne kendisinden ne de hiçbir yerden cevap gelmedi.”

Güncellenecek…

 

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir