Kartalkaya’daki Yangın Sonrası Turizm Krizi: Yangın, Doluluk Oranlarını Yüzde 15’e Düşürdü

Bolu’da Turizm Sektörü İçin Çalıştay Düzenlendi

Kartalkaya Grand Kartal Otel’de yaşanan yangın faciası, Bolu turizm sektörünü zor durumda bıraktı. Geçmiş yıllarda yüksek doluluk oranlarına sahip olan oteller, bu yılın Ramazan Bayramı’nda yalnızca %15 doluluk yaşadı. Bu durum üzerine tüm kurumlar harekete geçerek bir turizm çalıştayı düzenledi.

Bolu’nun önemli turizm merkezlerinden Kartalkaya’da bulunan Grand Kartal Otel’de meydana gelen yangın faciaları sonrası, bölgede turizm sektörü büyük bir darbe aldı. Bu durumun etkilerini azaltmak adına yapılan turizm çalıştayına Bolu Vali Yardımcısı Remzi Oğuz Yılmaz, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, TSO Başkanı Abdullah Alemdar, Bolu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdür Yardımcısı Resul Deveci ve otel işletmecileri katıldı.

Bolu her yıl yaklaşık 2 milyon turisti ağırlıyor, 10 bin yatak kapasitesine sahip ve 7 bin kişiye istihdam sağlıyor. Ancak yangın sonrası otel doluluk oranlarının %90’lardan %15’lere gerilediği belirtildi. Bolu Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından yapılan anket çalışmasında, 200 otelde gerçekleştirilen anketler neticesinde sektör temsilcilerinin dokuz ana başlıkta toplandığı ortaya çıktı.

BTSO Başkanı Abdullah Alemdar, açılış konuşmasında “Bolu, 2 milyon turisti ağırlayan bir kent. Turizm sektörü Bolu ticaretinin yaklaşık %25’ini oluşturuyor. Ancak yangın sonrası turizm sektörünün bu şekilde etkilenmesi endişe verici. En son Ramazan Bayramı’nda yüksek doluluk oranlarından %15’lere geriledik. Durumun aciliyetini göz önünde bulundurarak bu toplantıyı düzenleme kararı aldık.” şeklinde konuştu.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan eksikliklerin ve yapılması gerekenlerin tespiti için bir yıl süre isteyerek, “Zaman kazanmamız gerekiyor. Turizm Bakanlığı’nın konaklama tesislerindeki riskleri belirleyip bir master plan hazırlamak için bir yıl süre vermesi durumunda, eksiklerimizi gidererek süreci durdurabiliriz” ifadelerini kullandı. – BOLU

Related Posts

CHP’li Sümer: Saray iktidarı işçinin emeğini görmezden geliyor

CHP Adana milletvekili Orhan Sümer, “İktidar, 600 bin kamu işçisine yönelik toplu sözleşme görüşmelerinde ilk 6 ay için yüzde 16, ikinci 6 ay için ise yüzde 8 zam teklif etti. Yüzde 100’ün üzerinde seyreden gerçek enflasyonun altında kalan bu oranlar, işçiye açıkça “açlık sınırında yaşamayı kabul et” demektir.

Altın fiyatları yükselişte: Gram altın rekora koşuyor

Altın fiyatları yükselişte: Gram altın rekora koşuyor

BDDK’dan Galata Varlık Yönetim AŞ’ye faaliyet izni

BDDK’dan Galata Varlık Yönetim AŞ’ye faaliyet izni

Bu kadarı beklenmiyordu! Cari 7,86 milyar dolar oldu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan verilere göre, nisan ayında cari işlemler hesabı 7 milyar 684 milyon dolar açık verdi. Piyasa cari açığın 7 milyar 400 milyon dolar gelmnesini bekliyordu. Diğer yandan analistler 2025 …

Orta Doğu’daki gerilimler BIST 30 endeksini de etkiledi: Yüzde 4’e yakın düşüş

BIST 30 endeksine dayalı haziran vadeli kontrat, Orta Doğu’daki İran-İsrail geriliminin ardından güne yüzde 3,4 düşüşle 10.335,00 puandan başladı.

Türkiye’nin kozmetik devi yeniden iflas yolunda

Ekonomik darboğazdan geçemeyen ve sıkışıp kalan birçok şirket peş peşe iflas dalgasına kapılmaya devam ediyor. 75 yıllık geçmişe sahip olan Türk kozmetik markası Hunca, yeniden konkordato sürecine girdi. Şirket, ekonomik baskıların gölgesinde hala 70 ülkeye ihracat yapmaya devam ediyor.