Kurban Bayramı öncesi Ankara’dan çıkışlar sürüyor

Haftanın son mesai gününün bitmesiyle birlikte vatandaşlar Kurban Bayramı’nı geçirmek yollara çıktı. Okulların da yaz tatiline girmesiyle aileler çocuklarıyla birlikte memleketlerine ve tatil bölgelerine gitmeye başladı. Bayram öncesi İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, il genelinde şehir içi ve şehirler arası yollarda herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için denetimlerini sürdürüyor.

ANKA Haber Ajansı, Başkent’in Konya güzergahı üzerinde yapılan çıkışları görüntüledi. Bu noktadaki araç trafiğinin arttığı gözlemlenirken, polis ekipleri, yaptıkları denetimlerde emniyet kemerinin takılması ve hız limiti kurallarına uyulması uyarısında bulundu. Ekipler tarafından vatandaşlara, “Hızını düşür, yolun sonu bayram olsun” yazılı broşürler dağıttı.

Bayramlarda aile büyüklerinin ziyaret edilmesinin önemine değinen bir vatandaş, “Eşimin memleketi Şereflikoçhisar’a gidiyoruz. Ailemizi ziyaret edeceğiz. Kurban keseceğiz Allah nasip ederse. Büyüklerimizi ziyaret edp, sonra Kırıkkale’ye gideceğiz kendi ailemi ziyarete” dedi.

Konya Ereğli’ye gideceklerini söyleyen bir diğer vatandaş da, “Kurban için gidiyoruz. Büyükler orada. Hem ziyaret hem Kurban Bayramı” dedi. Ailesiyle birlikte seyahat eden çocuk da karnesini aldığını, karnesinin çok iyi olduğunu söyledi. Küçük kız duygularını, “Bayramda dedemi göreceğim, kurban keseceğiz. Akrabalarımı göreceğim, teyzelerimi” sözleriyle ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx