Nefes darlığı, çarpıntı ilk belirtisi! Kalp kapağında başlıyor, maddi kayıp yaratıyor

Kalp Kapak Hastalıkları ve Belirtileri

Kalp kapak hastalıkları, yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyebilir

Nefes darlığı, çarpıntı, göğüs ağrısı gibi belirtiler günlük yaşamda sıkça karşılaşılan durumlar olabilir. Ancak bu belirtiler kalp kapak hastalıklarının habercisi olabilir ve ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Selim İsbir, bu belirtilerin zamanında dikkate alınmamasının yaşam kalitesini düşürebileceğini belirtiyor. Her yıl binlerce insan Türkiye’de bu hastalıklar nedeniyle tedavi görüyor.

Yaşam süresinin uzamasıyla kalp kapak hastalıklarının önemi artıyor

Dünya genelinde görülen kalp kapak hastalıkları özellikle 75 yaş ve üzerindeki kişilerde daha sık görülebiliyor. Yaşam süresinin uzamasıyla birlikte bu hastalıkların önemi de artıyor. Hastalığın ileri evrelerinde nefes darlığı, çabuk yorulma ve göğüs ağrısı gibi semptomlar yaşamı olumsuz etkileyebilir. Kalp kapak hastalıkları, sosyal ve ekonomik açıdan da ciddi etkilere yol açabilir.

Kalp kapak hastalıklarının belirtileri

Kalp kapaklarının yaşla birlikte kireçlenmesi, kalbin düzensiz atması gibi durumlar hastalığın belirtileri olabilir. Bu belirtilerle karşılaşıldığında acilen hekime başvurmak önemlidir. Erken tanı konulduğunda tedavi şansı yüksektir ve hastalar normal bir hayat sürdürebilirler.

Erken tedavinin önemi

Son yıllarda yaygınlaşan kasıktan kapak değişimi işlemi, uygun hastalarda başarılı sonuçlar verebilmektedir. Kalp kapak hastalıklarının tedavisinde erken tanı ve tedavi çok önemlidir. Tedavi edilmeyen hastalıklar ciddi komplikasyonlara yol açabilir. Ameliyat sonrası enfeksiyon ve kanama gibi sorunlarla da karşılaşılabilir, bu nedenle dikkatli olunmalıdır.

Related Posts

Milimetrik boyuttaki tümörler artık net şekilde görülecek

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde onkolojik, nörolojik ve kardiyolojik alanlarda tanı ve evreleme süreçlerini daha güvenilir hale getirecek “PET/BT” cihazı hizmete alındı.

Aile Hekimleri Kesintileri Son Bulmalı

Aile Hekimlerinin Gelirinden Yapılan Kesintilere Son Verilmelidir! Hekim Birliği Sendikası x sayfasından yaptığı açıklamada aile hekimlerinin taleplerini açıkladı. 

Uyku pozisyonu duruş bozukluğu yaratıyor! Nasıl yatarsanız öyle kalkarsınız

Gece uyurken aldığınız pozisyon bütün duruşunuzu etkiler. Eğer çökmeye veya kamburlaşmaya meyilliyseniz basit değişiklikler daha iyi hizalanmayı destekleyebilir ve zamanla biriken gerginliği hafifletmeye yardımcı olabilir. Peki yanlış alınan yatış pozisyonları ve gün içinde yapılan duruş bozuklukları nelerdir?

Çocuklarda yazın sık görülen tehdit: Gastroenterit

Kahramanmaraş’ta görev yapan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Rıza Namlı, yaz aylarında çocuklarda sıkça rastlanan gastroenterit vakalarına karşı aileleri uyardı. Özellikle bebekler ve bağışıklık sistemi zayıf çocuklar için tehlikeli olabilen bu hastalık, ciddi sıvı kaybına neden olabiliyor.

Koruyucu adımlar ve yeni umutlar

Her demans geri döndürülemez değildir. B12 eksikliği, tiroit hastalıkları, depresyon… Bazı nedenler düzeltildiğinde zihin yeniden açılabilir. Zona aşısı yaptıranlarda demans riski % 20’ye kadar azalıyor. En iyi koruma mı? Egzersiz, sosyallik, kitap, sebze, denge.

Uzman uyardı: ‘Merdiven altı’ zayıflama iğneleri tehlike saçıyor

Diyabetle mücadele ve diyete dirençli obezite tedavisinde kullanılmak üzere reçete edilmesi gereken ve halk arasında zayıflama iğnesi olarak bilinen diyabet iğnelerinin kontrolsüz kullanımı tehlike saçıyor. İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sait Gönen, soğuk zincirde muhafaza gerektiren bu iğnelerin merdiven altı satışının ABD’de yüzde 60’lara ulaştığını, ülkemizde de kontrolsüz bir şekilde kullanımının son dönemde büyük oranda arttığını kaydetti.