Tüm kurallar değişti! Özel hastanelerde yeni dönem: Artık o ücretler alınmayacak!

Sağlık Bakanlığı Özel Hastaneler Yönetmeliği Yayımlandı

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan Özel Hastaneler Yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlandı. Yönetmelik, özel hastanelerin akreditasyon süreci ve denetimine yönelik önemli düzenlemeler içeriyor.

Yönetmeliğe göre, özel hastaneler ruhsatlandırıldıkları tarihten itibaren en geç 3 yıl içinde Türkiye Sağlık Hizmetleri Kalite ve Akreditasyon Enstitüsünden (TÜSKA) akreditasyon belgesi almak zorunda. Akreditasyon belgesi olmayan hastanelerde hastaları bilgilendirmek amacıyla özel bir tabela asılacak.

Kamu görevinden yasaklı gerçek kişilerin ve suçlu kişilerin ortaklık yapısında yer aldığı tüzel kişilere özel hastane açma izni verilmeyecek. Ayrıca, hasta hakları ihlalleri yapılan hastanelerin faaliyetleri durdurulabilecek ve ilgililer hakkında gerekli idari ve adli işlemler yapılacak.

Özel hastanelerde sağlık hizmetinin uygunluğu da denetlenecek. Bakanlıkça belirlenen endikasyonlara uygunluğun tespiti için gerekli denetimler yapılacak ve gerektiğinde faaliyetler durdurulabilecek.

Yeni Yönetmelikle Fahiş Fiyatlar Engellenecek

Yeni yönetmelik ile birlikte, özel hastanelerde SGK tarafından belirlenen fark ücreti dışında vatandaştan ek ücret talep edilmeyecek. Bu düzenleme ile fahiş fiyatların engellenmesi amaçlanıyor.

Related Posts

Milimetrik boyuttaki tümörler artık net şekilde görülecek

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde onkolojik, nörolojik ve kardiyolojik alanlarda tanı ve evreleme süreçlerini daha güvenilir hale getirecek “PET/BT” cihazı hizmete alındı.

Aile Hekimleri Kesintileri Son Bulmalı

Aile Hekimlerinin Gelirinden Yapılan Kesintilere Son Verilmelidir! Hekim Birliği Sendikası x sayfasından yaptığı açıklamada aile hekimlerinin taleplerini açıkladı. 

Uyku pozisyonu duruş bozukluğu yaratıyor! Nasıl yatarsanız öyle kalkarsınız

Gece uyurken aldığınız pozisyon bütün duruşunuzu etkiler. Eğer çökmeye veya kamburlaşmaya meyilliyseniz basit değişiklikler daha iyi hizalanmayı destekleyebilir ve zamanla biriken gerginliği hafifletmeye yardımcı olabilir. Peki yanlış alınan yatış pozisyonları ve gün içinde yapılan duruş bozuklukları nelerdir?

Çocuklarda yazın sık görülen tehdit: Gastroenterit

Kahramanmaraş’ta görev yapan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Rıza Namlı, yaz aylarında çocuklarda sıkça rastlanan gastroenterit vakalarına karşı aileleri uyardı. Özellikle bebekler ve bağışıklık sistemi zayıf çocuklar için tehlikeli olabilen bu hastalık, ciddi sıvı kaybına neden olabiliyor.

Koruyucu adımlar ve yeni umutlar

Her demans geri döndürülemez değildir. B12 eksikliği, tiroit hastalıkları, depresyon… Bazı nedenler düzeltildiğinde zihin yeniden açılabilir. Zona aşısı yaptıranlarda demans riski % 20’ye kadar azalıyor. En iyi koruma mı? Egzersiz, sosyallik, kitap, sebze, denge.

Uzman uyardı: ‘Merdiven altı’ zayıflama iğneleri tehlike saçıyor

Diyabetle mücadele ve diyete dirençli obezite tedavisinde kullanılmak üzere reçete edilmesi gereken ve halk arasında zayıflama iğnesi olarak bilinen diyabet iğnelerinin kontrolsüz kullanımı tehlike saçıyor. İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sait Gönen, soğuk zincirde muhafaza gerektiren bu iğnelerin merdiven altı satışının ABD’de yüzde 60’lara ulaştığını, ülkemizde de kontrolsüz bir şekilde kullanımının son dönemde büyük oranda arttığını kaydetti.