Uzmanı uyardı: Çocuklarda işitme kaybına yol açabilir

Orta Kulak İltihabı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Doç. Dr. Birgül Tuhanioğlu, ‘otitis media’ olarak bilinen orta kulak iltihabının, kulak zarının arkasındaki orta kulak boşluğunun iltihabi hastalığı olduğunu vurguladı. Bu rahatsızlığın çocuklarda daha sık görülse de yetişkinlerde de karşılaşılabileceğini belirtti.

En Yaygın Neden: Solunum Yolu Enfeksiyonları

Doç. Dr. Tuhanioğlu, orta kulak enfeksiyonunun en yaygın nedeninin solunum yolu enfeksiyonları olduğunu söyledi. Özellikle çocuklarda, geniz eti büyümesi ve östaki kanalı tıkanıklığının orta kulak iltihabına yol açabileceğini ifade etti.

Kış Aylarında Daha Sık Görülüyor

Doç. Dr. Tuhanioğlu, burun tıkanıklığına sebep olan solunum yolu enfeksiyonlarının kış aylarında daha sık olduğunu belirterek, bu durumun orta kulak enfeksiyonlarını tetikleyebileceğini aktardı.

Belirtiler Nelerdir?

Orta kulak iltihabının belirtilerine değinen Doç. Dr. Tuhanioğlu, ağrı, tıkanıklık hissi, işitme güçlüğü, sıvı gelmesi, çınlama ve ateş gibi belirtiler olduğunu söyledi.

Tedavi ve Önemli Noktalar

Orta kulak enfeksiyonu tedavisinde antibiyotik kullanımının gerekebileceğini belirten Doç. Dr. Tuhanioğlu, ağrı kesiciler ve burun spreylerinin kullanılmasının da önemli olduğunu vurguladı. İlaç tedavisiyle iyileşme olmazsa, kulakta tüp takılması gerekebileceğini sözlerine ekledi.

Related Posts

Milimetrik boyuttaki tümörler artık net şekilde görülecek

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Sağlık, Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde onkolojik, nörolojik ve kardiyolojik alanlarda tanı ve evreleme süreçlerini daha güvenilir hale getirecek “PET/BT” cihazı hizmete alındı.

Aile Hekimleri Kesintileri Son Bulmalı

Aile Hekimlerinin Gelirinden Yapılan Kesintilere Son Verilmelidir! Hekim Birliği Sendikası x sayfasından yaptığı açıklamada aile hekimlerinin taleplerini açıkladı. 

Uyku pozisyonu duruş bozukluğu yaratıyor! Nasıl yatarsanız öyle kalkarsınız

Gece uyurken aldığınız pozisyon bütün duruşunuzu etkiler. Eğer çökmeye veya kamburlaşmaya meyilliyseniz basit değişiklikler daha iyi hizalanmayı destekleyebilir ve zamanla biriken gerginliği hafifletmeye yardımcı olabilir. Peki yanlış alınan yatış pozisyonları ve gün içinde yapılan duruş bozuklukları nelerdir?

Çocuklarda yazın sık görülen tehdit: Gastroenterit

Kahramanmaraş’ta görev yapan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Rıza Namlı, yaz aylarında çocuklarda sıkça rastlanan gastroenterit vakalarına karşı aileleri uyardı. Özellikle bebekler ve bağışıklık sistemi zayıf çocuklar için tehlikeli olabilen bu hastalık, ciddi sıvı kaybına neden olabiliyor.

Koruyucu adımlar ve yeni umutlar

Her demans geri döndürülemez değildir. B12 eksikliği, tiroit hastalıkları, depresyon… Bazı nedenler düzeltildiğinde zihin yeniden açılabilir. Zona aşısı yaptıranlarda demans riski % 20’ye kadar azalıyor. En iyi koruma mı? Egzersiz, sosyallik, kitap, sebze, denge.

Uzman uyardı: ‘Merdiven altı’ zayıflama iğneleri tehlike saçıyor

Diyabetle mücadele ve diyete dirençli obezite tedavisinde kullanılmak üzere reçete edilmesi gereken ve halk arasında zayıflama iğnesi olarak bilinen diyabet iğnelerinin kontrolsüz kullanımı tehlike saçıyor. İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sait Gönen, soğuk zincirde muhafaza gerektiren bu iğnelerin merdiven altı satışının ABD’de yüzde 60’lara ulaştığını, ülkemizde de kontrolsüz bir şekilde kullanımının son dönemde büyük oranda arttığını kaydetti.