Vestel, SEP Lisansından Gelir Elde Eden İlk Türk Şirketi

Vestel, lisansörü olduğu Via LA AVC lisans programı ile Standarda Esas Patent lisanslamasından gelir elde eden ilk Türk şirketi olduğunu duyurdu.

Standarda Esas Patent (SEP) lisans programında lisansör olarak yer alan ilk Türk şirketi unvanına sahip Vestel, teknoloji alanındaki başarılarına bir yenisini daha eklediğini duyurdu. Şirket, tüketici elektroniği alanında dünya çapında itibara sahip Via LA AVC lisans programına lisansörleri arasında yer aldı. Vestel, ‘SEP lisanslamasından gelir elde eden ilk ve tek Türk şirketi’ unvanını kazandığını duyurdu.

AVC (Advanced Video Coding) standardı, günümüzün popüler ürünlerinde, özellikle televizyonlar ve akıllı telefonlarda kullanılan video kodlama teknolojisini ifade ediyor. Vestel, lisans programına, Via LA’nın belirlediği bağımsız IP firması tarafından incelenen ve uygun bulunan Standarda Esas Patent (SEP) ile katılmayı başardı. Programda Vestel’in yanı sıra Dolby, Samsung, Apple, Google, LG gibi dünya markaları yer alıyor.

Vestel CEO’su Ergün Güler, böylesine prestijli bir platformda yer almanın, Vestel’in teknolojiye yaptığı katkıyı ve Ar-Ge vizyonunu bir kez daha gözler önüne serdiğini vurguladı. Güler, “Vestel olarak, teknoloji üretimindeki gücümüzü, dünya çapında yürüttüğümüz Ar-Ge faaliyetlerimizden ve 1800 kişilik uzman Ar-Ge ekibimizin yenilikçi vizyonundan alıyoruz. Her yıl ciromuzun yüzde 2’sini Ar-Ge çalışmalarına yatırarak, geleceğin teknolojilerini şekillendirmeye ve sektörde fark oluşturan çözümler sunmaya devam ediyoruz. Standarda Esas Patent (SEP) lisans programında ‘lisansör olarak yer alan ilk Türk şirketi’ unvanıyla bu alandaki liderliğimizi ve inovasyon odaklı yaklaşımımızı tüm dünyaya kanıtlamış olduk. Ayrıca, ‘SEP lisanslamasından gelir elde eden ilk ve tek Türk şirketi’ olarak, yalnızca Vestel’in değil, Türk teknoloji sektörünün de uluslararası arenadaki prestijine katkı sağladık” diye konuştu.

Yapılan açıklamaya göre; şirket, gerçekleştirdiği çalışmalarla 6G ve Wi-Fi gibi önemli standartlara katkı sağlıyor. Halihazırda video kodlama teknolojisinde SEP olarak kabul görmüş başka patentleri de bulunan şirket, video kodlama teknolojisinin yanı sıra, kablosuz ve hücresel haberleşme standartları ile ilgili yenilikler geliştiriyor, bu süreçte sektörün önde gelen büyük şirketleriyle birlikte teknolojiye yön veren çözümler üretiyor. Vestel bu çalışmaları ile teknolojinin gelişim aşamasında ilgili standartların şekillendirilmesinde aktif rol oynuyor. – İSTANBUL

Related Posts

CHP’li Sümer: Saray iktidarı işçinin emeğini görmezden geliyor

CHP Adana milletvekili Orhan Sümer, “İktidar, 600 bin kamu işçisine yönelik toplu sözleşme görüşmelerinde ilk 6 ay için yüzde 16, ikinci 6 ay için ise yüzde 8 zam teklif etti. Yüzde 100’ün üzerinde seyreden gerçek enflasyonun altında kalan bu oranlar, işçiye açıkça “açlık sınırında yaşamayı kabul et” demektir.

Altın fiyatları yükselişte: Gram altın rekora koşuyor

Altın fiyatları yükselişte: Gram altın rekora koşuyor

BDDK’dan Galata Varlık Yönetim AŞ’ye faaliyet izni

BDDK’dan Galata Varlık Yönetim AŞ’ye faaliyet izni

Bu kadarı beklenmiyordu! Cari 7,86 milyar dolar oldu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan verilere göre, nisan ayında cari işlemler hesabı 7 milyar 684 milyon dolar açık verdi. Piyasa cari açığın 7 milyar 400 milyon dolar gelmnesini bekliyordu. Diğer yandan analistler 2025 …

Orta Doğu’daki gerilimler BIST 30 endeksini de etkiledi: Yüzde 4’e yakın düşüş

BIST 30 endeksine dayalı haziran vadeli kontrat, Orta Doğu’daki İran-İsrail geriliminin ardından güne yüzde 3,4 düşüşle 10.335,00 puandan başladı.

Türkiye’nin kozmetik devi yeniden iflas yolunda

Ekonomik darboğazdan geçemeyen ve sıkışıp kalan birçok şirket peş peşe iflas dalgasına kapılmaya devam ediyor. 75 yıllık geçmişe sahip olan Türk kozmetik markası Hunca, yeniden konkordato sürecine girdi. Şirket, ekonomik baskıların gölgesinde hala 70 ülkeye ihracat yapmaya devam ediyor.